Williams wil geen vrije bandenkeuze tijdens eerste races in 2017

Williams is geen voorstander van de vrije bandenkeuze voor de eerste races in 2017. Pat Symonds liet dit weten. Jock Clear van Ferrari heeft dezelfde mening.

De banden voor volgend seizoen zullen helemaal anders zijn. De teams hebben nog geen idee hoe dit gaat uitpakken op de verschillende circuits. Daarnaast zullen ze zelf moeten kiezen hoeveel sets ze van elke soort bandencompound gaan gebruiken tijdens de raceweekends. Op het einde van het jaar zullen de eerste keuzes al gemaakt moeten worden maar dan hebben de teams nog geen bruikbare data ter beschikking.

Pat Symonds, directeur bij Williams, pleit ervoor om de vrije bandenkeuze uit te stellen totdat er enkele GP’s gereden zijn. Hij vindt dat Mercedes, Red Bull en Ferrari een voordeel hebben omdat ze de banden mogen testen voor Pirelli, ook al delen ze alle data van de tests.

“We zullen voor kerstmis al moeten beslissen met hoeveel sets van elke compound we gaan racen in het seizoen van 2017. We hebben de banden dan zelf nog niet eens getest. Tevens hebben we bij de wintertests al voor de eerste vijf of zes GP’s moeten beslissen,” klinkt het bij Symonds.

“Wij missen dan de nuances van het testen, zoals feedback van de rijders. Die hebben de andere drie teams wel al, terwijl wij enkel de pure cijfers hebben. We moeten dit probleem oplossen. Een mogelijke oplossing is om tijdens de eerste helft van het seizoen ieder team dezelfde hoeveelheid van elke bandencompound ter beschikking te stellen en pas daarna de vrije bandenkeuze terug in te voeren.

Jock Clear van Ferrari liet ook nog van zich horen.

“Ik deel Pats mening. Er moet naar gekeken worden. We willen met Ferrari geen voordeel in dat opzicht en staan dus zeker open voor een oplossing.”

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}