Stewards verminderen bestraffing Coulthard

David Coulthard kwalificeerde zich deze middag aanvankelijk onder de laatste tien. Vlak voor het laatste luik van de de kwalificatie kreeg de Schot echter te horen van de stewards dat hij hieraan niet mocht deelnemen omdat hij Heikki Kovalainen zou gehinderd hebben. De Schot werd vervolgens teruggezet naar een zestiende startplaats.

De Stewards hebben deze straf nu echter afgezwakt. Coulthard moet morgen niet als zestiende starten maar als dertiende. Volgens het team en Coulthard was het hinderen van Kovalainen onopzettelijk en toe te schrijven aan een fout in de communicatie tussen rijder en team.

"Als de Stewards het gevoel hadden dat ze een straf moesten uitspreken, dan moesten ze dat doen, maar ik vind dat dit toch een harde bestraffing is," aldus Coulthard. "Ze hebben een beslissing genomen zonder ons de kans te geven om ons te verdedigen."

Coulthard is dan ook van mening dat men beter een straf na de volledige kwalificatie zou uitspreken, zoals het vroeger het geval was.

"Wanneer men iets opzettelijk doet, dan moet er een zware straf volgen, maar dit was werkelijk een misverstand. Er moet een straf volgen maar deze moet dan gegeven wordne vanuit een ander standpunt," besloot Coulthard.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023