“Stewards waren in Silverstone niet milder voor de rijders, we laten ze altijd racen”

Tijdens de GP van Groot-Brittannië kregen we enkele mooie wiel-aan-wiel gevechten te zien. Er volgden daarvoor geen bestraffingen, al betekent dat niet dat de stewards tijdens de Britse GP milder waren dan daarvoor.


De stewards zorgden dit jaar al voor enkele discutabele beslissingen tijdens de race. Er kwam dan ook veel kritiek op die beslissingen en veel F1-insiders en ook fans zijn van mening dat er meer geracet moet worden, dat stewards meer moeten toestaan.

In Silverstone leek dat tijdens de Britse GP het geval te zijn. We zagen enkele mooie gevechten, soms was er zelfs eventjes contact, maar er volgden voor die gevechten geen bestraffingen.

Het principe van ‘laat hen racen’ werd volgens velen toegepast, al is FIA-racedirecteur Michael Masi het daar niet helemaal mee eens. Volgens Masi was dat ook tijdens de voorgaande races het geval.

“De filosofie van ‘laat hen racen’ wordt om eerlijk te zijn al heel het jaar toegepast,” aldus Masi tegenover ‘RaceFans.net’.

“Ik denk dat door de karakteristieken van het circuit, de manier waarop het was, dat er inderdaad meer wiel-aan-wiel acties waren, maar daarover werd op dezelfde manier geoordeeld als eerder tijdens het jaar.”

Masi meent dat het ‘laten racen’ van rijders sowieso de basisfilosofie is, al lijken de fans zich daar op het ene circuit al sneller mee te kunnen vereenzelvigen dan op een ander.

“Door de eigenschappen van het circuit werd dit meer gepercipieerd als ‘laat hen racen’ maar alles werd op dezelfde manier behandeld als heel het jaar,” vindt Masi.

“Wat is trouwens ‘laat hen racen’, hoe ziet dat eruit? Er zijn heel wat praktische voorbeelden van wat wel en niet als aanvaardbaar wordt beschouwd. Ik denk dat dit gewoon één van die vele discussies is die maar blijft doorgaan.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}