Valtteri Bottas: “We hebben een fout gemaakt”

Valtteri Bottas mocht de GP van Groot-Brittannië aanvangen vanaf de eerste startplaats maar hij slaagde er niet in om die te verzilveren. Na tweeënvijftig ronden kwam hij als tweede over de finish maar de Fin weet wat er fout gelopen is.


De safety car-fase die door Antonio Giovinazzi veroorzaakt werd speelde in de kaarten van Lewis Hamilton. De vijfvoudige wereldkampioen kon daardoor de pits induiken zonder al te veel tijd te verliezen en zijn harde banden brachten hem tot aan het einde van de race.

Voor de safety car had Bottas al gewisseld naar de medium compound:

“Dat betekende dat ik nog een keer naar de pits moest terwijl Lewis door de safety car weinig tijd verloor om zijn banden te laten wisselen. Toen was het gevecht voor de overwinning eigenlijk al afgelopen, als je er op terugkijkt is dat een fout geweest van ons.”

“We dachten dat een tweestop-strategie veruit de snelste zou zijn maar er was ook een strategie met maar één stop mogelijk,” gaat Bottas verder. “Dat was natuurlijk niet ideaal. We wilden van bij het begin met verschillende strategieën op pad en dat een van ons voor de harde banden zou kiezen en de andere voor de medium compound.”

“Maar ook bij de harde banden hadden we een tweestop-strategie in gedachten, slechts een stop hebben we nooit overwogen. Achteraf gezien moeten we besluiten dat dat een fout was,” aldus Bottas.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022