Nico Hulkenberg: “Gaan jullie mij nu godverdomme eens geloven!”

Na afloop van de Britse GP was Nico Hulkenberg enorm teleurgesteld en vooral gefrustreerd. Hulkenberg finishte als tiende maar vond dat er veel meer had ingezeten indien zijn team hem geen ‘foute’ strategie had opgedrongen.


Nico Hulkenberg meent dat Renault hem aan het begin van de race veel te lang op de baan liet, iets waardoor zijn banden veel te erg versleten en de rest van zijn race gehypothekeerd werd.

“Ik begrijp niet waarom we niet vroeger konden pitten, we hebben onszelf tegengewerkt deze race,” zei Hulkenberg over de boordradio tegen zijn team. “Jullie moeten me soms gewoon geloven, geloven godverdomme!”

Hulkenberg was meteen na de race duidelijk gefrustreerd en ook even later was zijn frustratie nog niet bekoeld.

“Ik denk dat we punten op tafel hebben laten liggen en dat we onze strategie niet goed voor elkaar hadden. Onze eerste pitstop maakten we veel te laat want ik ondervond heel wat problemen met mijn banden.”

Uiteindelijk verstoord ook de safety car de strategie van Hulkenberg en Renault, waarna hij tijdens de herstart ook nog eens door Sergio Perez werd aangereden.

“Ik verloor daardoor een positie aan Kimi en we hadden ook nog eens een motorprobleem tegen het einde. Ik verloor motorvermogen over heel ‘Hangar Straight’,” blikt Hulkenberg op zijn problematische race.

“Ik vind dit helemaal niet fantastisch, ik ben zelfs redelijk verrast dat ik ondanks al die problemen toch nog een punt wist te behalen,” besloot Hulkenberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022