Vettel: “F1-reglement 2021 zal mijn F1-toekomst bepalen”

Sebastian Vettel heeft te kennen gegeven dat de regels voor het F1-seizoen 2021 een belangrijke invloed zullen hebben op zijn F1-toekomst.


Al geruime tijd wordt er druk gespeculeerd over Sebastian Vettel en zijn toekomst in de Formule 1. Volgens sommigen zal Vettel het, ondanks een contract voor 2020, eind dit seizoen voor bekeken houden, iets dat Vettel zelf al ontkende.

Wel zal het F1-reglement dat vanaf 2021 zal gelden een cruciale rol spelen in Vettel zijn beslissing om al dan niet na 2020 nog in de Formule 1 te blijven.

“Ja, uiteraard,” antwoordde Vettel op de vraag of de 2021-regels een invloed zullen hebben op zijn beslissing om al dan niet na 2020 nog in de Formule 1 te blijven.

“Ik denk dat ik nog moet zien of de wagens en de sport dan opwindend zullen zijn. De klok tikt en het is goed dat ze onze mening gevraagd hebben.
“We hebben onze mening gegeven en we zullen onze mening opnieuw geven. Hopelijk zal de sport de juiste beslissingen nemen en de juiste richtingen uitgaan, we moeten kunnen racen en onszelf kunnen uitdagen, onze vaardigheden kunnen tonen.”

Vettel geniet naar eigen zeggen momenteel meer van het rijden in de huidige generatie wagens dan de wagens voordien, vooral tegen hoge snelheid. Wel is er nog ruimte voor verbetering, onder andere het gewicht van de F1-bolides moet nog naar omlaag.

“Tegen hoge snelheid zijn ze top, maar tegen lage snelheid zijn ze echt niet goed, de huidige wagens zijn gewoonweg veel te zwaar,” aldus Vettel.

“Het is iets waarvan ik niet houd. De F1-bolide die ik ooit als eerste leerde kennen was zeer opwindend en dat tegen alle snelheid. De races ermee waren een echte sprintrace, wat op zich geweldig was want je kon tijdens iedere ronde met de wagen en de banden pushen.”

“Dat is ietwat veranderd. Je managet alles wat meer en je bent blij wanneer je een race hebt waarbij je dat niet moet doen,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022