Stewards wijzen protest van Ferrari over tijdstraf Carlos Sainz af

Ferrari
Ferrari

Vandaag vond de hoorzitting plaats waarbij de stewards een ‘Right of Review’ ingediend door Ferrari met betrekking tot de tijdstraf voor Carlos Sainz tijdens de GP van Australië behandelden. De stewards oordeelden dat de tijdstraf gehandhaafd blijft, Ferrari bijt dus figuurlijk in het zand.

Enkele dagen na afloop van de incidentrijke Australische GP raakte bekend dat Ferrari een zogenaamd ‘Right of Review’ vroeg met betrekking tot de door de stewards opgelegde tijdstraf voor Carlos Sainz. De zitting daarvan werd vandaag behandeld en cruciaal daarin was of Ferrari met ‘nieuw bewijsmateriaal’ zou komen.

Carlos Sainz kreeg een tijdstraf van vijf seconden toen hij bij een staande herstart Fernando Alonso bij het aanremmen voor de eerste bocht aantikte. Sainz kreeg de tijdstraf tijdens een rode vlag-situatie en gezien er vervolgens een herstart plaatsvond achter de safety car viel de Spanjaard terug van de vierde naar de twaalfde plaats en dus buiten de punten.

Sainz en Ferrari vonden dat de stewards pas na de race hun oordeel hadden moeten vellen, net als bij de aanrijding tussen Alpine-teamgenoten Gasly en Ocon. Daarnaast werd er ook geen onderzoek ingesteld over de aanrijding van Nyck de Vries door Logan Sargeant.

De stewards oordeelden tijdens de ‘Right of Review-zitting’ dat er geen nieuw bewijsmateriaal door Ferrari werd aangeleverd en daarom werd het protest van Ferrari verworpen. Het resultaat van de GP van Australië werd dan ook bevestigd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print