Ferrari: “Het handhaven van de F1-regels moet eerlijker en consistenter”

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari willen ze dat de F1-regels in de toekomst eerlijker en consistenter gehandhaafd worden. De Italiaanse renstal reageert gelaten maar tegelijkertijd toch ook scherp op het oordeel van de stewards dat Carlos Sainz zijn tijdstraf tijdens de GP van Australië niet herzien wordt.

“We erkennen de beslissing van de FIA om ons geen ‘recht op herziening’ te verlenen met betrekking tot de straf die Carlos Sainz is opgelegd tijdens de GP van Australië,” zo luidt het in een statement van Ferrari. “We zijn uiteraard teleurgesteld en vonden dat we voldoende belangrijke nieuwe elementen hadden aangebracht bij de FIA om de beslissing opnieuw te bekijken, vooral in de context van de specifieke omstandigheden en meerdere incidenten die plaatsvonden tijdens de laatste herstart. We respecteren echter het proces en de beslissing van de FIA.”

Bij Ferrari willen ze echter dat er voor de toekomstige beslissingen in de Formule 1 verbeteringen plaatsvinden.

“We kijken er nu naar uit om bredere discussies aan te gaan met de FIA, de F1 en alle teams, dit met als doel het handhaven van de regels in onze sport verder te verbeteren en om het hoogste niveau van eerlijkheid en consistentie te garanderen die onze sport verdient.”