“Stilte van Lewis Hamilton is een manier om afstand te nemen van Toto Wolff”

Daimler Media
Daimler Media

Als we Jacques Villeneuve mogen geloven is het stilzwijgen van Lewis Hamilton een manier om zich te distantiëren van het gedrag van Toto Wolff. 

Het verliezen van de wereldtitel aan Max Verstappen is bij Mercedes erg hard aangekomen, zowel bij Lewis Hamilton als bij zijn teambaas Toto Wolff. Terwijl Hamilton zich sinds de GP van Abu Dhabi in stilzwijgen hult heeft Wolff al meermaals geventileerd dat hij het absoluut niet eens is met hoe de dingen verlopen zijn tijdens de seizoensfinale.

Jacques Villeneuve denkt dat de radiostilte van Lewis Hamilton te maken heeft met het gedrag van Wolff. Volgens de Canadees is Lewis Hamilton erg bezorgd over zijn imago en wil hij er alles aan doen om dat niet door het slijk te laten halen door de uitlatingen van Toto Wolff.

“Ik interpreteer zijn stilzwijgen als een manier om zich te distantiëren van Wolff,” zei Villeneuve in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 

“Je kunt immers in stijl verliezen maar in plaats daarvan gedraagt Toto zich als iemand die een potje Monopoly verliest en vervolgens het bord omgooit. Volgens mij heeft hij zijn reputatie schade toegebracht door zich zo te gedragen. Hamilton is verstandig in dit geval, hij denkt aan zijn toekomst.”

De wereldkampioen van 1997 zit nooit verlegen om een straffe uitspraak en dat is ook deze keer niet anders. Hij denkt namelijk dat Hamilton zoveel moeite doet om zijn imago zo intact mogelijk te houden omdat hij overweegt om naar de Verenigde Staten te verhuizen en ooit een carrière in Hollywood ambieert.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print