Red Bull en Mercedes bereiken een overeenkomst over motorenexpert

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull heeft een overeenkomst met Mercedes dat motorenexpert Ben Hodgkinson later dit jaar de overstap zal maken naar Milton Keynes. 

Sinds bekend werd dat Red Bull de Honda-motoren in eigen beheer gaat verder ontwikkelen omdat de Japanse constructeur het eind vorig jaar voor bekeken hield in de F1 hebben er al een aantal grote namen de overstap gemaakt van Mercedes naar Red Bull.

Vorig jaar in April werd al aangekondigd dat Ben Hodgkinson, head of mechanical engineering bij Mercedes High Performance Powertrains, zou overkomen naar Red Bull. Mercedes en Red Bull moesten wel nog tot een overeenkomst komen over wanneer Hodgkinson precies aan de slag kon bij Red Bull als technisch directeur van de nieuwe motorendivisie en gezien de aard van de titelstrijd in 2021 beloofde dat een werk van lange adem te worden.

Gisteren kwamen beide teams dan met een statement naar buiten dat Hodgkinson vanaf mei officieel als technisch directeur van Red Bull Powertrains zal gaan werken. 

“Mercedes F1 en Red Bull F1 hebben vandaag een akkoord bereikt over de aanstelling van Ben Hodgkinson.

“Onder de voorwaarden van die overeenkomst is Ben, die in augustus 2001 bij Mercedes in dienst trad, vrij om vanaf 24 mei 2022 bij Red Bull Powertrains aan de slag te gaan.”

Met Hodgkinson haalt Christian Horner een trouwe Mercedes-soldaat binnen de rangen en hij is dan ook blij om hem bij Red Bull Powertrains te verwelkomen.

“We zijn verheugd Ben te verwelkomen bij Red Bull Powertrains als technisch directeur. Hij komt naar dit enorm opwindend project als een bewezen racewinnaar en als een vernieuwer die in staat is om een gelijkgestemd team van zeer bekwame ingenieurs te leiden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print