Stoffel Vandoorne: “Formule E-piloten moeten iets meer ‘helden’ zijn”

DS Automobiles
DS Automobiles

Als regerend Formule E-kampioen beseft Stoffel Vandoorne wat de sterke en zwakke punten van de sport zijn. Vandoorne meent dat de sport enkele werkpunten heeft die de Formule E nog aantrekkelijker kunnen maken.

De voorbije jaren is de Formule E enorm hard gegroeid maar desondanks blijft het bereik van de sport nog steeds eerder beperkt. Toch kan de sport nog enkele belangrijke stappen vooruit zetten en in de toekomst een groter publiek bereiken.

“Je mag niet vergeten dat de Formule E nog steeds een start-up is,” vertelde Vandoorne tegenover Racefans. “De raceklasse bestaat nog maar acht jaar. Het is nu het negende seizoen, het is nog steeds een zeer jong kampioenschap.”

“Wanneer je naar die acht à negen jaar kijkt dan zie je welke lange weg er afgelegd is. De volgende stap moet echter gezet worden, daar is iedereen het over eens.”

Dit seizoen werd de derde generatie Formule E-bolides geïntroduceerd die niet alleen lichter is van gewicht maar ook krachtiger en sneller. Vandoorne meent dat dit het spektakel ten goede komt maar dat er nog bijkomende stappen noodzakelijk zijn.

“Wat is er juist nodig? Ik weet het niet zeker, maar wat ik graag zou zien is dat de wagens nog net iets sneller zijn. Ik denk dat we de ultieme performance van elektrische wagens moeten kunnen laten zien. Dat zal publiek aantrekken en laat ons zeggen dat de Formule E-piloten ook iets meer ‘helden’ moeten zijn.”

“Ook de uitwisseling van technologie tussen de Formule E en de wagens die autoconstructeurs ontwikkelen moeten daartoe bijdragen. Als we dat in de picture kunnen plaatsen dan zullen we verder groeien.”