Stoffel Vandoorne: “Ik ben Mercedes ongelooflijk dankbaar dat ik deze kans kreeg”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne mocht vandaag op het Yas Marina Circuit testen met de F1-bolide van Lewis Hamilton en daarvoor was hij Mercedes ongelooflijk dankbaar.


Toen Lewis Hamilton twee weken geleden door een besmetting met het coronavirus COVID-19 niet kon deelnemen aan de GP van Sakhir mocht hij als officieel reserverijder niet invallen voor Hamilton maar vandaag mocht Vandoorne dan toch plaatsnemen in de Mercedes F1-bolide van Lewis Hamilton.

Vandoorne kende een productieve dag en reed tijdens de ochtendsessie zelfs de snelste tijd, waarmee hij niemand minder dan Fernando Alonso achter zich liet.

“Ik heb vandaag veel plezier beleefd met de W11,” aldus Vandoorne. “Ik ben erin geslaagd veel ronden af te leggen en dat zowel met korte als lange runs.”

“Het was een redelijk vlotte dag en ik reed tijdens de ochtendsessie ook de snelste tijd.”

Na afloop van de testdag op het Yas Marina Circuit wenste Stoffel Vandoorne Mercedes nogmaals te bedanken voor de unieke kans die hij kreeg om met de kampioensbolide van Lewis Hamilton te rijden.

“Ik wil het Mercedes F1 team enorm hard bedanken omdat ze me deze kans hebben gegeven, het gebeurt immers niet vaak dat je de kans krijgt om met de F1-bolide te rijden die wereldkampioen werd, zoiets is echt uniek.”

“Het was een privilege om met de W11 te rijden en het was een geweldige dag. Ik moest iets sneller doorgaan omdat ik naar de luchthaven moest voor een PR-verplichting. Desondanks ben ik zeer blij met deze dag in de wagen en de kans die ik kreeg om aan het einde van het jaar met de W11 te rijden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022