Stoffel Vandoorne: “Ik moest Alonso van McLaren bijna altijd laten passeren”

In een interview met Sport/Voetbalmagazine haalt Stoffel Vandoorne uit naar Fernando Alonso en McLaren.


Tijdens zijn twee seizoen bij McLaren bedekte Vandoorne veel met de mantel der liefde. Ook toen hem vaak gevraagd werd of Alonso bij McLaren bevoordeeld werd hield onze landgenoot zich vaak op de vlakte.

Nu, meer dan een jaar na zijn afscheid van de Formule 1, geeft Vandoorne tijdens een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagzine dan toch zijn ongezouten mening over wat er bij McLaren gebeurde.

“Ik heb nooit problemen met hem (Alonso) gehad, maar hij kreeg altijd wat hij wou,” stelt Vandoorne in het interview. “Er waren altijd twee, drie goed geplaatste personen binnen het team die er zorg voor droegen dat alles verliep zoals Fernando het wou.”

Het zorgde uiteindelijk voor een pijnlijke statistiek tijdens zijn tweede F1-seizoen. Vandoorne werd tijdens de kwalificatie tijdens elk raceweekend verslagen door Alonso.

Toch strooide diezelfde Alonso vaak ook met lof over Vandoorne. De Spanjaard liet meermaals verstaan dat geen enkele teamgenoot zo dicht zijn prestatieniveau benaderde als Vandoorne.

“Het team gaf hem alle steun en macht,” aldus Vandoorne. “Elke rijder zou geprofiteerd hebben van extra materiaal om beter te presteren dan zijn ploegmaat.”

“Op papier ben ik nooit voor Alonso geëindigd, maar van alle teamgenoten ben ik wel het dichtst in zijn buurt gekomen, zelfs vlak achter hem. McLaren heeft me nooit gezegd dat ik niet voor hem mocht eindigen, maar in de wedstrijd vroegen ze me wel om hem te laten passeren. Dat deden ze bijna altijd.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021