Stoffel Vandoorne: “Ik wil samen met Mercedes een nieuwe stap vooruit zetten”

De Nederlander Nyck de Vries en onze landgenoot Stoffel Vandoorne werden bevestigd als rijdersduo voor het Mercedes Formule E team. Vandoorne kijkt er alvast naar uit om opnieuw te beginnen racen.


“Ik kijk er echt naar uit om weer te racen,” zei Stoffel Vandoorne. “Het lijkt wel eeuwen geleden dat ik voor het laatst in Berlijn heb geracet.”

“We hebben sindsdien wat tests gedaan met de nieuwe auto en het was erg leuk om weer achter het stuur te zitten, maar niets kan in de buurt komen van het gevoel om tegen de besten in het veld op te gaan.”

“Ik kan niet wachten om te zien hoe we het volgend jaar met onze nieuwe auto doen. We hebben het afgelopen seizoen met succes kunnen afsluiten met een overwinning en ik hoop dat we volgend jaar weer kunnen vechten voor podiumplaatsen en overwinningen en het gat met de jongens aan de top nog wat kunnen dichten. Laten we afwachten hoe het gaat.”

Nyck de Vries kende vorig seizoen geen onaardig debuut door zichzelf met een elfde plaats in de eindstand van het kampioenschap als beste rookie te kronen. In de laatste manche, de ePrix van Berlijn wist hij ook nog een podium te scoren.

“Ik ben oprecht blij dat ik met het team een tweede seizoen in de Formule E kan meedoen”, aldus Nyck de Vries. “We hadden samen een sterk debuutseizoen, hoewel het een beetje een vreemd jaar was, waarin Covid-19 alles na een paar races veranderde.”

“Gelukkig konden we het seizoen nog steeds positief afsluiten en ik kijk nu uit naar wat hopelijk een meer normaal seizoen wordt in 2021.”

“Ik hoop ook dat ik alle nieuwe circuits die ik tot nu toe niet heb kunnen rijden, kan leren kennen. Ik voel me erg op mijn gemak in het team en hoop dat we de fundamenten die we samen hebben gelegd, kunnen gebruiken om volgend jaar meer succes te boeken”.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print