Stoffel Vandoorne na behalen Formule E-titel:”Dit is het beste gevoel ooit!”

Stoffel Vandoorne viert het behalen van de Formule E-titel
Stoffel Vandoorne viert het behalen van de Formule E-titel

Dolblij was Stoffel Vandoorne uiteraard toen hij na afloop van de seizoensfinale in Seoel zeker was van de Formule E-titel. Vandoorne zette de kroon op het werk na een erg sterk en constant seizoen.

“Wereldkampioen, wauw, dat is het beste gevoel dat ik ooit heb gehad!,” zei Vandoorne tijdens een interview meteen na afloop van de seizoensfinale in Seoel.

“Als ik terugblik op het seizoen, wij presteerden constant, de wagen was geweldig, het team heeft geweldig werk verricht en iedereen binnen het team verdient deze wereldtitel. Wat we verwezenlijkt hebben is echt iets speciaal.”

“Mitch heeft me echt tot het uiterste gedreven dit seizoen, hetzelfde geldt voor Edoardo (Mortara). Het draaide uiteindelijk echt om constante prestaties. Ze hebben meer overwinningen dan mij behaald maar ik heb denk ik de meeste podiumplaatsen behaald.”

Toen Stoffel Vandoorne werd gevraagd of hij tijdens de race eraan dacht dat hij Formule E-kampioen ging worden gaf onze landgenoot toe dat het mentaal een erg moeilijke race was om af te werken.

“Het was moeilijk om gefocust te blijven deze race, de snelheid tijdens de race lag erg hoog, ik wist dat Jake (Dennis) een tijdstraf van vijf seconden had dus ik moest dicht genoeg in zijn buurt blijven om tweede te worden. Het was een geweldige dag, er was veel concentratie nodig. Ik ben echt uitgeput na dit jaar, de inspanningen die zowel het team als ikzelf hierin gestoken hebben. Dit is ongelooflijk!”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022