Stoffel Vandoorne ontmaskert valsspeler tijdens virtuele Formule E-race

Tijdens de vijfde manche ‘Formule E Race at Home Challenge’ moest Stoffel Vandoorne op het virtuele Tempelhof-stratencircuit van Berlijn gisteren nog maar eens tevreden zijn met de tweede plaats. De race zinderde na afloop echter nog na want Vandoorne ontdekte dat één van zijn collega’s vals speelde.
Stoffel Vandoorne mocht de race van op de polepositie aanvatten maar had bij de start contact met Daniel Abt die erg agressief startte. Uiteindelijk zorgde die fase er mee voor dat Vandoorne eens te meer tevreden moest zijn met de tweede plaats.

Onze landgenoot was na afloop van de race erg gefrustreerd door het manoeuvre van Abt bij de start. Meer zelfs, Vandoorne vermoedde dat de Duitser zelf niet achter het stuur van zijn virtuele Formule E-bolide zat.

“Ik ben echt niet blij. Dat was immers niet Daniel (Abt) die zelf aan het rijden was. Hij heeft alles naar de knoppen gedaan,” aldus Vandoorne. “Dat was echt belachelijk! Belachelijk!”

Opvallend was dat de cockpit van Daniel Abt voorafgaand aan de race wel te zien was maar dat we het gezicht van Abt niet te zien kregen. Ook na afloop van de race kregen we geen interview met Abt, wat normaal wel gebruikelijk is.

Niet alleen Stoffel Vandoorne vermoedde dat Abt niet zelf had gereden. Ook Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne was dezelfde mening toegedaan.

“Vraag de volgende keer maar aan Daniel Abt of hij zijn Zoom opzet tijdens het racen. Net als Stoffel ben ik vrij zeker dat hij niet zelf achter het stuur zat. Ik ga de volgende keer ook een gamer inhuren,” aldus Vergne.

En dat van die gamer bleek dus te kloppen want vandaag gaf Abt toe dat hij de professionele gamer Lorenz Hoerzing had ingehuurd om voor hem te racen. Via onder andere een analyse van de ip-adressen werd het bedrog eveneens bewezen.

“Ik wil me verontschuldigen bij de Formule 1, de fans, mijn team en mijn collega’s,” excuseerde Abt zich voor zijn vals spel. “Ik nam het allemaal niet serieus genoeg. Het doet nu pijn omdat ik besef hoeveel tijd en energie er in dit project is gestoken. Ik besef dat deze overtreding een wrange smaak nalaat maar ik deed het niet met slechte bedoelingen en ik aanvaard mijn straf.”

Abt werd uit de uitslag geschrapt en betaalt een boete van 10 000 dollar die naar een goed doel gaat. Tot dusver was het beste resultaat van Abt tijdens een virtuele Formule E-race trouwens een vijftiende plaats.

Stoffel Vandoorne had het vals spel van Daniel Abt trouwens al tijdens de kwalificatie door. Onze landgenoot belde naar de Duitser maar die nam niet op.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}