VIDEO: Charles Leclerc scheurt tijdens remake beruchte dollemansrit in een Ferrari door Monaco

Vanochtend waren in Monaco alle straten afgesloten zodat de Franse regisseur Claude Lelouch filmopnamen kon doen met Ferrari F1-piloot Charles Leclerc.


Vandaag zou normaal gesproken de GP van Monaco plaatsgevonden hebben maar door het coronavirus scheurden er jammer genoeg geen F1-bolides doorheen de straten van Monaco. De race zal dit jaar niet meer plaatsvinden maar vanochtend leek het even of er wel geracet werd.

De straten in Monaco waren immers afgesloten voor de Franse regisseur Lelouch. Die wilde in Monaco immers een remake maken van zijn beruchte film ‘C’était un rendez-vous’. In 1976 kreeg hij geen toestemming om in Parijs te filmen maar daar trok Lelouch zich niets van aan.

Op een zondagochtend startte hij om 5u30 een dollemansrit waarbij hij een camera monteerde op een Mercedes-Benz 450 SEL 6.9. Het geluid was van een Ferrari maar feit is wel dat het een mirakel is dat er tijdens de dollemansrit, waarbij er heel wat rode lichten genegeerd werden, geen gewonden of doden vielen.

Lelouch beweert dat hij zelf achter het stuur van de wagen zat maar tot op vandaag zijn er nog steeds geruchten dat Jacques Laffite of onze landgenoot Jacky Ickx achter het stuur zat.

Vandaag volgde echter een soort remake met F1-piloot Charles Leclerc die, uiteraard in een Ferrari, doorheen de straten van Monaco scheurde. De Monegask vond het uiteraard erg bijzonder om in een Ferrari op een afgesloten circuit te rijden waar normaal vandaag de F1 grand prix zou plaatsvinden.

“Het was geweldig”, aldus Leclerc op Instagram. Voor de Monegask was het alvast een leuke voorbereiding op het virtuele racewerk deze avond, wanneer om 19u de F1 Virtual GP wordt verreden in Monaco.

De kortfilm gaat op 13 juni in première.a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print