Stoffel Vandoorne zesde tijdens Super Formula-race in Sugo

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is zesde geworden tijdens de Super Formula-race in Sugo.

Vandoorne had zich gisteren als vijfde gekwalificeerd voor de race in Sugo. Tijdens de race moest Vandoorne echter tevreden zijn met de zesde plaats.

Nadat hij bij de start van op de polepositie goed wegkwam domineerde Yuhi Sekiguchi de race. Tomoki Nojiri stak bij diezelfde start Kazuki Nakajima voorbije, terwijl Vandoorne J.P. de Oliveira moest laten passeren. Vervolgens kon Sekiguchi vlot wegrijden van de vijf wagens die achter hem een groepje vormden.

Kazuki Nakajima kreeg echter problemen, waardoor Vandoorne een plaats kon goedmaken en wist op te schuiven naar de vijfde plaats. Vandoorne verloor echter opnieuw een positie bij de pitstops. Daarbij was hij één van de rijders die als eerste zijn pitstop maakte, wat dus uiteindelijk niet goed uitdraaide.

Toen De Oliveira van de baan spinde wist Vandoorne opnieuw een plaats goed te maken. De wedstrijd werd echter even geneutraliseerd door die spin. Na de herstart lag Vandoorne op de zesde plaats, de positie waarop hij de race ook zou beëindigen. Uiteindelijk was het Yuhi Sekiguchi die vlot de race won, voor Nakajima en Nojiri.

Tijdens het weekend van 30 oktober volgt het laatste raceweekend van de Japanse Super Formula. Dan worden er twee races gereden op het circuit van Suzuka. Yuhi Sekiguchi staat met 28 punten aan de leiding in het kampioenschap. Vandoorne staat met 19 punten op een gedeelde vijfde plaats.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022