“Strijd tussen Hamilton en Rosberg zal tijdens de race erg close zijn”

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal de strijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg tijdens de race erg close zijn, iets wat tijdens de kwalificatie niet echt het geval was.

Tijdens het raceweekend in Maleisië lijkt Hamilton steeds de bovenhand te hebben op Rosberg. Ook tijdens de kwalificatie was Hamilton de snelste. De Brit veroverde met een voorsprong van iets meer dan vier tienden op Nico Rosberg de polepositie.

Volgens Toto Wolff zal het verschil tijdens de race echter veel minder groot zijn, dat laat de data die het team over de langere runs verzamelde alvast uitschijnen.

“Ja, ik denk dat het close zal worden want er was geen groot verschil in snelheid over de langere runs,” zei Toto Wolff na afloop van de kwalificatie. “Met de huidige generatie wagens is het vooral een kwestie van de wagen, de systemen, banden en motor zo goed mogelijk te doen overleven in de hitte. Ik denk dan ook niet dat er gedurende anderhalf uur voluit zal gegaan worden. Alles is mogelijk en de start zal een belangrijke rol spelen.”

Voor Mercedes staat er in Maleisië veel op het spel. Met Petronas heeft de renstal een Maleisische sponsor en Mercedes zou dan ook maar al te graag winnen op het circuit van Sepang, iets waarin het vorig jaar niet slaagde.

De spanning loopt dan ook hoog op en het is dan ook maar de vraag of naarmate de belangen groter worden, het opnieuw tot een dramatische confrontatie tussen Hamilton en Rosberg zal komen. Toto Wolff is alvast van mening dat een herhaling van de zogenaamde ‘rules of engagement’ niet noodzakelijk is.

“Er staat hoe langer hoe meer op het spel, zeker gezien hoe close het tussen hen is en het aantal resterende races dat er nog maar rest. We konden hier vorig jaar in Maleisië niet winnen en het zou mooi zijn om ons voor de ogen van Petronas en de Maleisische fans te verzekeren van de titel bij de constructeurs,” blikt Toto Wolff vooruit naar morgen.

“Of we hen moeten herinneren aan de ‘rules of engagement’? Ze hebben hun moment gehad en ze weten hoeveel inspanningen er in de achtergrond voor hen gedaan worden. Het zou dan ook veel voor het team en Petronas betekenen om het hier te halen. We hebben hier gedurende een week allerlei activiteiten gedaan. Ze weten hoe belangrijk het is,” besluit de motorsportbaas van Mercedes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022