Alonso wil een spectaculaire inhaalrace neerzetten

Fernando Alonso zal de race na een gridpenalty van maar liefst 45 plaatsen helemaal achteraan aanvatten. De Spanjaard kijkt er echter naar uit om zich doorheen het rijdersveld naar voor te knokken.

Honda besloot om heel wat onderdelen bij de motor van Alonso te vervangen. Er werd als het ware een voorraad voor de komende races aangelegd. Dat zorgde er op voorhand reeds voor dat Alonso sowieso achteraan zou moeten starten.

Alonso besloot dan ook om tijdens de kwalificatie zoveel mogelijk setjes nieuwe banden te sparen, waardoor hij die kan gebruiken voor zijn inhaalrace. Alonso zelf kijkt alvast uit naar die inhaalrace.

“Ja, ik kijk er zeker en vast naar uit,” aldus de Spanjaard. “Gisteren leek de wagen goed te reageren. Ik was toen vijfde tijdens de eerste oefensessie en zevende tijdens de tweede oefensessie. We beschikken morgen over heel wat setjes met nieuwe banden dus ik kijk er naar uit om het ware potentieel van de wagen te benutten en een goede race te rijden.”

“Een puntenfinish lijkt ambitieus maar is afhankelijk van wat er voor ons tijdens de race gebeurt nog steeds mogelijk. Ik ben er klaar voor om van de race te genieten want we beschikken over de snelheid. Door het voordeel van de nieuwe banden kunnen we hopelijk heel wat plaatsen goedmaken,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022