Stroll na GP van Monaco: “Ik weet niet of ik moet lachen of huilen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Voor Lance Stroll draaide de GP van Monaco uit op een ontgoocheling. Terwijl teamgenoot Fernando Alonso als tweede op het podium mocht vieren moest Stroll tijdens de race opgeven.

Al tijdens de kwalificatie liep het eigenlijk mis voor Lance Stroll. De Canadees moest als veertiende aan de race beginnen terwijl teamgenoot Fernando Alonso maar nipt de polepositie miste en van op de eerste startrij mocht vertrekken. Eens te meer lijkt Stroll niet uit de wagen te kunnen halen wat Alonso wel kan.

In het begin van het seizoen was er nog veel respect voor de Canadees die ondanks twee gebroken polsen toch aan de start kwam van de eerste race van het nieuwe F1-seizoen en zelfs daarmee een schitterend resultaat neerzette. Sindsdien is het allemaal heel wat minder en dat leidt ook bij Stroll tot frustraties, zeker na zijn opgave in Monaco.

“Ik had wat problemen met de wagen en kon hem niet goed afremmen. Ik heb de muur denk ik wel vijf keer geraakt,” aldus Stroll na afloop. “Al voor het begon te regenen begon ik te voelen dat ik problemen ondervond om de wagen af te remmen. Toen het dan regende lukte het helemaal niet meer.”

Stroll moest vervolgens voor de tweede keer dit seizoen opgeven en dat zorgt uiteraard voor frustraties en ontgoocheling bij de Canadees.

“Ik heb geen idee of ik moet lachen of huilen,” antwoordde hij toen hem naar zijn gevoel gevraagd werd. “Je kan misschien maar beter lachen.”

Bij Aston Martin zullen ze ongetwijfeld ook met gemengde gevoelens zitten. Alonso behaalde met een tweede plaats het beste resultaat van het seizoen maar door de opgave van Stroll zien ze Mercedes tot op amper één punt naderen in de strijd om plek twee bij de constructeurs.