Supercars-kampioenschap moet na ’trucje’ van Max Verstappen haar regels aanpassen

Opmerkelijk nieuws uit het het online Supercars-kampioenshap. Daarin gaat een ’trucje’ dat Max Verstappen toepaste verboden worden.


Twee weken geleden nam Max Verstappen deel aan het Esports kampioenschap van de Australische Supercars. Verstappen finishte meteen op het podium maar achteraf bleek dat die podiumplaats deels toe te schrijven was aan een ’trucje’ dat hij gebruikte.

Tijdens zijn pitstop zette Verstappen immers zijn pit lane limiter uit, waardoor hij iets sneller door de pitlane kon rijden. De Nederlander slaagde er zo in om zijn teamgenoot Shane van Gisbergen passeren en liep ook twee seconden uit op McLaughlin.

Woensdagavond zei Scott McLaughlin zijn engineer tegen hem ‘use his trick’, waarmee hij verwees naar het tructje van Max Verstappen. McLaughlin reed vervolgens voor Mark Winterbottom de pitlane uit, dit terwijl hij achter Winterbottom de pitlane was ingereden.

The All Starts Eseries wil het trucje dat Max Verstappen ontdekte nu definitief verbieden en uit het spel halen.
a:0:{}
McLaren zou alles op alles zetten om Carlos Sainz te behouden en niet de overstap naar Ferrari te laten maken. Daarvoor zou McLaren diep in de geldbuidel willen tasten.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner