“GP van Hongarije kan alleen zonder fans doorgaan”

Na de regeringsbeslissing in Hongarije dat evenementen met meer dan 500 personen op zijn minst tot midden augustus verboden zijn kan er van een GP van Hongarije alleen sprake zijn indien deze zonder fans plaatsvindt.


De voorbije dagen waren er geruchten dat er op de Hungaroring eventueel twee races zouden plaatsvinden maar in Hongarije zullen ze ondertussen al blij zijn indien er op zijn minst al één race kan plaatsvinden en dat zonder fans.

In een reactie laat de organisatie van de Hungaroring weten dat ze het jammer vinden dat een F1-race eventueel enkel zonder fans kan doorgaan.

“Ons team heeft regelmatig contact gehad met de Formule 1 om een grand prix met fans te kunnen organiseren maar door deze beslissing is dat helaas niet meer mogelijk”, zo luidt het in een statement.

De gezondheid en het welzijn van alle medewerkers en iedereen in de Formule 1 primeert.

“We hebben steeds benadrukt dat we bereid waren om te werken aan een veilige oplossing waarmee we de volledige F1-familie in augustus op de Hungaroring zouden kunnen verwelkomen. Het is nu echter duidelijk dat een F1-race in Hongarije alleen nog maar achter gesloten deuren kan plaatsvinden.”
a:0:{}
De Spanjaard Carlos Sainz heeft zijn droomtransfer van McLaren naar Ferrari waargemaakt. Sainz wordt de vervanger van Sebastian Vettel en zal in 2021 en 2022 de teamgenoot worden van Charles Leclerc.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}