Juan Manuel Correa mikt op een comeback in 2021

Correa raakte vorig jaar zwaargewond bij de crash op Spa-Francorchamps waarin Anthoine Hubert het leven liet. Zijn revalidatie verloopt voorspoedig en hij denkt aan een terugkeer in 2021, een jaar eerder dan verwacht.


Tijdens de GP2-race op Spa-Francorchamps nam het leven van Correa een dramatische wending toen hij de auto van Anthoine Hubert onmogelijk kon ontwijken en vol in zijn zijkant crashte. Hubert liet het leven en Correa raakte levensgevaarlijk gewond, vooral aan zijn benen.

Een drietal maanden na de crash liet de Ecuadoraanse Amerikaan weten dat hij volgens de artsen moest rekenen op een revalidatie van om en bij de twee jaar. Ze vertelden er ook bij dat het moeilijk in te schatten was bij zo’n zware blessures maar Correa zelf hoopte op een sneller herstel.

Ondertussen zijn we weer een paar maanden verder en heeft de Alfa Romeo-junior al een beter zicht op zijn herstel, zo valt te horen in een podcast van ‘ESPN.’

“Een precieze voorspelling is in zulke gevallen erg moeilijk, je moet veel dingen stap voor stap doen, letterlijk. We hebben ons altijd kleine doelen gesteld. Als we daar een van bereiken stellen we ons het volgende voor en formuleren we daarbij wat de meest gunstige koers is en wat de minst gunstige.”

“Toen ik destijds het Londense ziekenhuis verliet, werd er gezegd dat het me ongeveer zes maanden zou kosten om op krukken te lopen. Wat het lopen betreft, kreeg ik het vooruitzicht op achttien maanden en zelfs dat met een vlot herstel.”

“Ik was heel direct met de artsen en vroeg: ‘Wanneer kan ik weer in een raceauto stappen?’ Ze zeiden: ‘Ten vroegste binnen twee jaar.’ Maar als ik nu kijk hoe ver ik ben gekomen, kunnen we dat misschien terugbrengen tot het voorjaar van 2021, ongeveer een jaar eerder dan mij is verteld.”

“Het kostte me drie weken om op krukken te komen, niet zes maanden zoals ze hadden voorspeld. Nu kan ik na zeven en een halve maand bijna zonder krukken lopen. Ze rekenden me daar achttien maanden voor.”

Billy Monger verloor tijdens een F4-race in 2017 beide onderbenen en is Correa geregeld gaan opzoeken toen hij in het ziekenhuis lag in Londen en ook nu hebben ze nog contact. Correa benadrukt hoe belangrijk die steun is voor hem.

“Billy heeft me altijd gesteund, hij is meerdere malen naar het ziekenhuis gekomen. We hebben een sterke band omdat de ene persoon precies weet wat de andere doormaakt. Hij is een grote inspiratie voor mij omdat hij alweer aan het racen is. Hij is mijn maatstaf, want ik zeg tegen mezelf – als hij het kan, kan ik het ook.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Het McLaren F1 team heeft zonet Daniel Ricciardo bevestigd als racepiloot voor 2021. De Australiër wordt de teamgenoot van Lando Norris waarmee duidelijk wordt dat Carlos Sainz vertrekt.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner