“Monza dat niet op de F1-kalender staat? Fake news!”

De voorbije week waren er meermaals geruchten dat Italië niet op de nieuwe F1-kalender 2020 zou staan. Angelo Sticchi Damiani, de president van de Italiaanse automobielclub, begrijpt niet waar deze volgens hem “valse berichtgeving” vandaan komt.


“We zijn ervan overtuigd dat Monza nog steeds op de F1-kalender zal staan, al zal het bijna zeker achter gesloten deuren zijn,” aldus Angelo Sticchi Damiani tegenover ‘Sky Sport 24’.

“We begrijpen niet waarom er plots fake news wordt verspreid over een mogelijke afwezigheid van de Italiaanse grand prix.”

Volgens Sticchi Damiani zal Monza begin september klaar zijn om de Formule 1 te verwelkomen, al zal tegelijkertijd uiteraard ook veel afhangen van de situatie in Italië met betrekking tot het coronavirus.

“We hebben geen glazen bol en kunnen niet voorspellen hoe de situatie in september zal zijn. We hopen dat dit verhaal dan voorbij is, we geloven in een mirakel.”

“We bereiden ons momenteel voor op een race achter gesloten deuren, dat is onze plicht en in die richting werken we dan ook.”
a:0:{}
Carlos Sainz maakt de overstap naar Ferrari maar voorafgaand daaraan wil hij via onderstaande emotionele video iedereen binnen McLaren bedanken.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner