Claire Williams: “Mijn vader spreekt nog steeds niet over de dood van Ayrton Senna”

Exact 26 jaar geleden overleed Ayrton Senna na een crash op het circuit van Imola. De dood van Senna raakte iedereen in de Formule 1 maar in het bijzonder Frank Williams van het gelijknamige F1-team waarvoor Senna reed.


Nadat Senna jarenlang voor het McLaren F1-team had gereden en daarbij drie wereldtitels veroverde slaagde Frank Williams er eindelijk in om de Braziliaanse F1-legende in 1994 de overstap naar zijn teams te doen maken. Het was voor Frank Williams een droom die uitkwam.

Het was echter een droom die niet lang duurde want in zijn derde race voor het Williams F1 team sloeg het noodlot toe en overleed Senna na een enorm zware crash in de Tamburello-bocht van het circuit in Imola.

“Frank had een liefde voor Ayrton,” vertelt Claire Williams tegenover ‘The Sun’. “Hij kroop in zijn hart, zijn hoofd en hij wilde hem altijd al in zijn racewagen zetten.”

“Papa zijn wens kwam uit maar het eindigde wel op de slechts mogelijke manier.”

Volgens zijn dochter Claire Williams heeft haar vader het nog steeds bijzonder moeilijk om het over de dodelijke crash van Ayrton Senna te hebben.

“Frank spreekt met niemand erover. Hij kropt het op en houdt het allemaal voor zichzelf. Zo is hij opgevoed maar iedere keer wanneer hij aan het ongeval terugdenkt zie ik de pijn in zijn ogen.”

“Hij heeft het dan altijd over wat voor een geweldig iemand Ayrton was, wat een geweldige rijder hij was, maar hij heeft het nooit over het ongeluk.”

Ook vandaag nog is Ayrton Senna onlosmakelijk verbonden met Williams want op iedere Williams F1 bolide die gebouwd wordt is zijn naam terug te vinden.
a:0:{}
McLaren-baas Zak Brown is erg blij met de komst van Daniel Ricciardo. Volgens Brown zal Ricciardo met zijn ervaring en enthousiasme een nieuwe wind doen waaien bij McLaren.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen