Superleague: Anderlecht op podium, Vervisch wint

Op het circuit van Zolder vond afgelopen weekend het tweede raceweekend van de Superleague Formula plaats. Een thuismatch voor zowel RSC Anderlecht als het Azerti team van Wim Coekelbergs dat de auto runt. Voor RSCA Anderlecht zat niemand minder dan Neel Jani, ooit nog actief in de Formule 1, achter het stuur. Uiteindelijk was het Frederic Vervisch die de superfinale won en aan de haal ging met de cheque van 100 000 euro.
Neel Jani zette in kwalificatiegroep A de 3e tijd neer en kwam zo in de kwartfinale uit tegen zijn teamgenoot bij Azerti, de Nederlander Yelmer Buurman in de auto van PSV Eindhoven. Paars-wit won het duel na een nieuwe recordtijd voor Jani, die hij jammer genoeg niet kon herhalen in de halve finale tegen Craig Dolby. Hij kwam slechts 8 honderdsten van een seconde tekort om door te stoten naar de finale.

Vanop zijn 3e startplaats nam hij een goede start en na een perfect uitgevoerde pitstop van Azerti mocht hij op het tweede podiumtrapje plaatsnemen.

Traditioneel wordt in de Superleague Formula de startgrid voor de 2e wedstrijd bepaald door de omgekeerde uitslag van race 1. Jani stond dus voor de moeilijke taak om zich vanaf de 13e plaats naar voren te knokken op een circuit waar inhalen geen sinecure is. De Zwitser was vastbesloten om voor de fans van paars-wit een mooi resultaat te behalen en reed naar een mooie 9e plaats.

Dit leverde hem een 4e startplaats op voor de superfinale, waarin hij meteen na de start voorbij Max Wissel ging in de wagen van Zuid-Korea. Gedurende de 5 ronden durende race zette hij constant zware druk op John Martin van Team Australië, die zich echter niet tot een fout liet verleiden.

Neel Jani: “In de superfinale koos ik er bewust voor om geen zware risico’s te nemen, ik wou niet opnieuw uitvallen zoals in Assen, zeker niet voor het thuispubliek van RSC Anderlecht. Ik ben blij dat ik voor hen hier een podium heb kunnen behalen. Het Azerti team gaf mij het hele weekend een snelle auto, dit is nog maar mijn 2e wedstrijd in de Superleague Formula maar het voelt goed. We komen er wel.”

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:24:”superleague_gridgirl.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print