Niki Lauda geeft FIA veeg uit de pan

Het onderwerp dat de laatste weken het meeste stof deed opwaaien was ongetwijfeld het verbod in verband met de geblazen diffusor. In Silverstone trok iedereen zijn ogen echter wijd open. Blijkbaar worden reglementen niet enkel in het midden van een seizoen maar ook tijdens een raceweekend zelf nog veranderd. Dit veroorzaakte het feit dat de meeste mensen geen flauw idee meer hadden hoe de vork aan de steel zat.
Ook Niki Lauda vond het op zijn zachtst gezegd een vreemd tafereel. De discussie over de hoeveelheid uitlaatgassen die de diffusor mag bereiken wanneer er geen gas gegeven wordt werd uiteindelijk redelijk absurd en de algemene kritiek was dat de regels werden veranderd wegens de dominantie van Red Bull. De drievoudig wereldkampioen steekt zijn kritiek niet onder stoelen of banken en geeft de FIA een veeg uit de pan.

“Indien het zo zou zijn dat de regels worden veranderd wegens de dominantie van Red Bull dan zou dit zeer brutaal zijn. Je toch niet iemand straffen omdat hij de beste is?” Verklaarde Lauda aan een Duitse televisiezender.

Ook de renstallen zelf begonnen onderling te kibbelen. Zo zouden teams met Renault-motoren meer uitlaatgassen mogen gebruiken dan de rest omdat de motoren anders zijn afgesteld. Volgens Niki Lauda was dit nog “de grootste van alle kluchten”.

“Waarom verandert men de regels in het midden van het seizoen? En het belangrijkste vanal: Waarom zou iemand moeten klagen? Het gebruik van deze uitlaatgassen werd geaccepteerd door alle teams,” merkte Lauda terecht op.

“Plotseling hadden de FIA en Charlie Whiting het idee om de regels in het midden van het seizoen te veranderen. Ik begrijp er persoonlijk geen snars van,” vertelde Lauda die naar eigen zeggen opgelucht was toen zondagavond bleek dat men zou terugkeren naar de reglementen van in Valencia.

“Ik hoop dat deze absurditeiten nu eindelijk gaan ophouden en dat het publiek op de Nurburgring binnen twee weken zal weten welke de regels zijn.”

a:1:{s:9:”file_name”;s:16:”niki-lauda_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print