Stappen enkele ingenieurs over naar een ander team?

Niet enkel in de voetbalwereld worden er dagelijks nieuwe roddels de wereld in gestuurd. Ook in de koninginneklasse van de autosport is het een gekend probleem. Nieuw is nu echter dat de geruchten deze keer niet over de piloten gaan maar over de ingenieurs.
Het Italiaanse magazine Autosprint beweert immers dat de baas van de afdeling aerodynamica van Red Bull, Peter Prodomou, naar Mercedes zou kunnen trekken. Ondertussen zou Pat Fry, de man die Aldo Costa verving na het teleurstellende seizoensbegin van “El Cavallino Rampante”, proberen om twee van zijn voormalige collega’s bij McLaren naar Maranello te lokken.

De grote vis die elke renstal maar al te graag zou willen vangen heet echter Adrian Newey. Eerder trok Ferrari al aan zijn mouw, Adrian heeft echter geen interesse in een overstap naar een andere renstal waardoor de meeste teams hun plannen en de bijhorende zak geld terug in de kast mogen bergen. Zijn collega Peter Promodou zou een overstap dus wel zien zitten. Hij zou bij Mercedes nieuwe lucht gaan opsnuiven en hun departement aerodynamica gaan versterken.

Pat Fry zou ondertussen druk bezig zijn om Rupad Darekar en Ioannis Veloudis te overtuigen om Ferrari te komen versterken. De Italiaanse renstal wil deze geruchten niet bevestigen of ontkennen en weigert elk commentaar over dit onderwerp. Ferrari beseft echter ook dat de overwinning van Fernando Alonso in Silverstone grotendeels te danken was aan de verbeteringen op aerodynamisch vlak en dat elke versterking in dit departement van de renstal dus meer dan welkom is.

Om het verhaal compleet te maken informeerde Italiaracing ook nog dat Force India gesprekken is gestart met de technisch directeur van Williams, Sam Michael, die Williams hoogstwaarschijnlijk zal verlaten wegens teleurstellende resultaten.
a:1:{s:9:”file_name”;s:24:”pat-fry-ferrari-2011.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print