Taxichauffeurs dreigen met blokkades tijdens GP van Nederland

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De taxichauffeurs van de regio Haarlem dreigen ermee om de ‘Dutch GP’ figuurlijk stokken in de wielen te stelen. Omdat ze van de gemeente Zandvoort geen ‘doorlaatbewijzen’ krijgen dreigen ze ermee de wegen rondom Zandvoort af te sluiten, zo bericht het ‘Noordhollands Dagblad’.

Waar veel mensen willen geraken, zoals de GP van Nederland, is er ook nood aan veel transport. Taxichauffeurs kunnen tijdens de ‘Dutch GP’ dan ook veel geld verdienen maar alleen inwoners en bedrijven die in Zandvoort zijn gevestigd krijgen een zogenaamd ‘doorlaatbewijs’.

Er heerst dan ook heel wat woede onder de taxichauffers en ze dreigen ermee om wegen die richting Zandvoort gaan te blokkeren. Vorig jaar werd de maatregel nog omzeild door een ‘handel’ in doorlaatbewijzen zodat heel wat taxichauffeurs toch aan een doorlaatbewijs geraakten. Voor de editie van dit jaar worden echter speciale ’taxi-doorlaatbewijzen’ toegewezen.

Taxichauffeurs van Haarlem krijgen dit echter niet en men dreigt nu met acties die grote gevolgen kunnen hebben voor de mobiliteit rondom het circuit. Er wordt bijvoorbeeld gedreigd met het blokkeren van toegangswegen naar het circuit van Zandvoort.