Charles Leclerc over ‘spanningen’ met Carlos Sainz: “Alles wordt serieus opgeblazen en uit de context getrokken”

Ferrari
Ferrari

De voorbije weken maanden waren er meermaals speculaties en insinuaties dat er heel wat spanningen zouden zijn tussen het rijdersduo bij Ferrari. Volgens Charles Leclerc is daar echter niet van waar en wordt alles opgeblazen.

Ja, er vallen soms woorden over de boordradio maar volgens Leclerc kennen buitenstaanders niet altijd de volledige context waarin die uitspraken, zowel op als naast de baan, gedaan worden. Daarnaast worden ze vaak ook verkeerd geïnterpreteerd. Dit alles leidt dan tot speculaties, geruchten en beschuldigingen.

“Ik ben redelijk actief op de sociale media en ik lees dan ook wat er allemaal gezegd wordt,” aldus Leclerc tegenover ‘Motorsport.com’. “Alles wordt opgeblazen en uit de context getrokken, zeker wat Carlos betreft. We hebben een goede relatie.”

“Buiten de wagen, we weten hoe we met elkaar kunnen samenwerken en we kunnen goed met elkaar overweg, we hebben veel gemeenschappelijke interesses.”

“Tegelijkertijd is er ook heel wat competitiviteit tussen ons. Maar we racen in de Formule 1, ik hou van de sport omdat er competitiviteit is. Ik vind het geweldig om dat te hebben.”

Volgens Leclerc is het dan ook logisch dat er in een competitieve omgeving zoals de Formule 1 soms discussies over de boordradio gevoerd worden.

“Op sommige momenten is er een discussie over de boordradio,” aldus Leclerc. “Maar dat is omdat we competitief ingesteld zijn, we willen allebei het best mogelijke resultaat. Zo’n dingen zijn normaal.”

“Ik denk dat het ook komt doordat we Ferrari-rijder zijn en constant in de spotlights staan, waarschijnlijk meer dan andere rijders, maar dat is best oké.”

“Uiteindelijk weten we binnen het team dat we een goede relatie hebben en dat we naar hetzelfde toewerken.”

Carlos Sainz en Charles Leclerc – Ferrari