Felipe Massa begint juridische strijd: “Tientallen miljoenen euro’s compensatie voor mislopen wereldtitel in 2008”

Ferrari
Ferrari

De advocaten van Felipe Massa willen een rechtszaak aanspannen tegen de F1 en de FIA omwille van een vermeende samenzwering waardoor hij de wereldtitel in 2008 misliep.

Ondanks het feit dat Felipe Massa de laatste race van het seizoen op zijn naam schreef, nota bene in zijn thuisland, was het Lewis Hamilton die de wereldtitel veroverde in 2008, dit met slechts een punt voorsprong. Maar 2008 was ook het jaar van de schandaalrace in Singapore, waar Nelson Piquet Jr. zijn Renault in opdracht van het team opzettelijk in de muur parkeerde om een safety car-procedure uit te lokken met als doel zijn teamgenoot Alonso de race te laten winnen. Na een fout gelopen pitstop slaagde Massa er niet meer in om punten te scoren.

Eerder dit jaar zei voormalig F1-paus Bernie Ecclestone dat hijzelf en toenmalig FIA-voorzitter Max Mosley er destijds van op de hoogte waren dat er vuil spel was gespeeld door Renault maar dat ze niet hebben ingegrepen. Op dat moment begon Massa erover na te denken om juridische stappen te ondernemen.

Volgens ‘Reuters’ suggereert een zogenaamde ‘Letter before Claim’, een vereiste kennisgeving voordat een juridische procedure wordt gestart, dat Felipe Massa van de titel beroofd is in 2008 en dat hij daardoor tientallen miljoenen is mislopen aan gederfde inkomens en bonussen.

Nog volgens ‘Reuters’ staat in de brief te lezen dat Massa de terechte wereldkampioen van 2008 is en de F1 en de FIA het wangedrag dat hem de titel ontnam bewust hebben genegeerd.

De brief is gericht aan de huidige CEO van de F1 en toenmalige teambaas van Massa bij Ferrari, Stefano Domenicali en FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem. Er wordt ook vermeld dat juridische stappen zullen worden ondernomen om een schadevergoeding te eisen als er geen bevredigend antwoord wordt gegeven.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner