Teambaas Ferrari: “Onze wagen is niet zo goed als onze rijders”

Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, vindt dat de wagen van de Italiaanse renstal niet zo goed is als de rijders die er mee rijden.

Ferrari holde in Baku een gans raceweekend achter de feiten aan, of moeten we achter Mercedes zeggen? Mercedes was in Baku immers iedereen te snel af.

Tijdens de drie oefensessies stak Mercedes er met kop en schouders bovenuit en dat zou ook tijdens de race met beide rijders het geval geweest zijn, ware het niet dat Hamilton een kostbare fout maakte tijdens de kwalificatie.

Tijdens de oefensessies op vrijdag was Ferrari meer dan twee seconden trager dan Hamilton. Stelselmatig wist het die achterstand doorheen het raceweekend te verkleinen maar echt in de buurt van Mercedes kwam Ferrari nooit.

Volgens teambaas Maurizio Arrivabene leverde zijn team goed werk. Naarmate het raceweekend vorderde verkleinde het team de achterstand op Mercedes. Ondanks een tweede en vierde plaats tijdens de race is Arrivabene echter maar matig tevreden. Ferrari gaf haar rijders in Baku immers geen wagen die het talent van haar rijders evenaarde.

“De racesnelheid was goed, het was beter dan daarvoor tijdens het weekend. We hebben doorheen het weekend hard gewerkt,” aldus Arrivabene. “Het was echter niet goed genoeg. Dat vind ik jammer want wat ik beide rijders zag doen was spectaculair. De wagen moet echter verbeterd worden.”

“Als je kijkt naar waar we ons op vrijdag bevonden dan kan ik gerust zeggen dat we een stap vooruit gezet hebben. Als je de racesnelheid van Mercedes vergelijkt met die van ons dan denk ik dat we een goed resultaat hebben behaald. We moeten onze rijders echter een betere wagen geven,” besluit Arrivabene.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}