Williams evenaart record van snelste pitstop ooit: 1,92 seconde

Een bandenwissel in minder dan twee seconden, dat is wat het Williams F1 team wist te presteren tijdens de GP van Europa.

De pitcrew van het Williams F1 team slaagde erin om in 1,92 seconde de vier banden van Felipe Massa zijn wagen te halen en er vier nieuwe op te monteren. Daarmee evenaarden ze de snelste pitstop ooit. Niet alleen de F1-bolides zijn dus razendsnel, maar ook de pitcrews.

Dat record staat op naam van de pitcrew van Red Bull Racing. Tijdens de GP van Amerika in 2013 slaagde de pitcrew er toen in om bij Mark Webber een bandenwissel uit te voeren in 1,923 seconde. Toen werden pitstoptijden nog gemeten tot drie cijfers na de komma, wat nu niet meer het geval is. Daarom wordt de pitstop van Felipe Massa tijdens de GP van Europa beschouwd als een evenaring van het record uit 2013.

Nog een opmerkelijke statistiek. De pitcrew van Williams domineert reeds gans het seizoen de ranglijst van snelste pitstops. Er werden dit seizoen al acht races verreden en telkens liet de pitcrew van Williams de snelste pitstoptijd noteren.

Een bandenwissel in 1,92 seconde, uw eigen bandenleverancier doet het ongetwijfeld iets trager …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}