Teamorders bij Red Bull: “Dit is een teamsport en iedereen moet zijn rol spelen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner laat weten dat het dom zou zijn om geen teamorders te geven als dat zou betekenen dat dat Max Verstappen de wereldtitel zou kunnen kosten.

Sergio Perez zou waarschijnlijk niets liever willen dan zijn thuisrace winnen dit weekend maar zijn teamgenoot Max Verstappen is met Lewis Hamilton in een hevige strijd voor de wereldtitel verwikkeld. Het verschil tussen wereldkampioen worden of niet kan afhangen van een paar punten, bijvoorbeeld het verschil tussen een eerste en een tweede plaats.

Christian Horner laat weten dat in het geval dat Perez de race leidt voor Verstappen, hij waarschijnlijk gevraagd zal worden door het team om zijn teamgenoot te laten passeren.

“Je moet begrijpen dat dit een teamsport is,” aldus Horner. “Het is een teamsport en we zijn in gevecht voor zowel de rijders- als de constructeurstitel.”

“Dit is één van de tweeëntwintig races op de kalender en het is de thuisrace van Checo. Het zou zeker niet leuk zijn om in een positie te komen waarin je je rijder zoiets moet vragen.”

“Maar we gaan voor de race alle scenario’s doornemen en met een duidelijk plan aan de race beginnen zodat iedereen weet wat het plan is en wat het doel is.”

“Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren want in deze fase van het kampioenschap kunnen we het ons niet veroorloven om met punten te morsen.”

“Het is een teamsport en iedereen moet zijn rol daarin spelen. Als we het maximum aantal punten moeten scoren moeten we dat ook doen.”

Zowel Horner als Perez hebben gezegd dat er nog geen gesprekken gevoerd zijn over teamorders maar er mag van uitgegaan worden dat dat zeker nog het geval zal zijn tijdens de strategische besprekingen voor de race. 

“We zullen deze dingen zeker bespreken, zoals we altijd doen voor elke grand prix. Sergio weet wat zijn taak is en voor het team om zijn teamgenoot te steunen. En het zou een geweldig probleem zijn om te hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022