Charles Leclerc: “Ik ben ontgoocheld, ik weet dat ik beter kon”

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc is ontgoocheld met zijn achtste plaats op de startgrid voor de GP van Mexico, de Monegask had het gevoel dat er meer in zat.

Door verschillende redenen verliep tijdens het laatste deel van de kwalificaties niet alles naar wens voor Ferrari. Bepaalde rijders konden rekenen op de hulp van een teamgenoot die een gridpenalty gekregen had, en bijgevolg toch niet in de top tien zou kunnen starten, en dan was er ook nog verkeer. 

Vooral Charles Leclerc wist daardoor niet het beste te maken van zijn kwalificatie en de jonge Monegask is dan ook teleurgesteld met zijn achtste plaats.

“Ik ben teleurgesteld,” aldus Leclerc. “Het hele weekend is al moeilijk geweest maar van de oefensessies tot de kwalificatie was er progressie. Ik heb er alles aan gedaan vandaag. Ik was goed tijdens Q1, Q2 en tijdens mijn eerste run in Q3. Helaas heb ik tijdens mijn tweede poging in Q3 een fout gemaakt en beëindigde ik de sessie zonder mijn tijd te verbeteren.”

“Ik weet dat ik het potentieel had om beter te doen, maar dat is nu eenmaal het leven. De zondag is datgene dat telt en ik ga alles geven. Onze racesnelheid ziet er goed uit maar het wordt hier moeilijk om te passeren. De betrouwbaarheid zal ook een belangrijke rol spelen door de unieke omstandigheden op dit circuit maar dat geldt voor iedereen.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022