Beste kwalificatie van het seizoen voor Kimi Raikkonen: “We zien wel waar we eindigen”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Kimi Raikkonen liet tijdens de kwalificaties de twaalfde tijd optekenen maar door gridstraffen van Tsunoda en Norris bezet hij de tiende plaats op de startgrid.

Alfa Romeo kwam goed voor de dag tijdens de kwalificaties voor de GP van Mexico. Beide rijders wisten door te stoten naar Q2 en daar werden een twaalfde tijd voor Raikkonen en een veertiende tijd voor Giovinazzi hun deel. 

Door gridstraffen voor Tsunoda, Norris en Russell mogen Raikkonen en Giovinazzi respectievelijk van op de tiende en elfde plaats op de grid aan de race beginnen.

“Ik denk dat we blij mogen zijn met dit resultaat: dit is mijn beste kwalificatie van het jaar,” aldus Raikkonen. “Het was erg close en het had misschien wat beter gekund maar het had ook slechter kunnen uitdraaien, een plaatsje hoger of een plaatsje lager maar over het algemeen is het oké.”

“Het blijft natuurlijk wel de kwalificatie en we moeten het morgen goed doen als we punten willen scoren. We gaan ons best doen en we zien wel waar we uitkomen aan de finish.”

Daar sluit ook teamgenoot Giovinazzi zich bij aan en hij beseft dat het een lange race zal worden, vooral het managen van de banden zal een hele klus worden. Maar de Italiaan heeft er vertrouwen in dat, als alles meezit, ze misschien wat punten kunnen scoren.

 “Weer een strijd om de grid waarbij we voor mijn gevoel heel dicht bij een plaats in Q3 waren. P11 was mogelijk geweest, maar uiteindelijk hebben we het niet gered. In mijn laatste ronde blokkeerde ik de achterwielen tijdens het remmen, tot dat moment was de ronde niet al te slecht.”

“We zullen zien wat we kunnen doen vanaf onze startplaats: het zal een lange race worden, zeker gezien de bandenslijtage die we verwachten, maar als we een nette race rijden, kunnen we een goede kans maken op de punten.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022