Teamorders bij Red Bull: “We konden geen aanrijding riskeren”

Tijdens de slotronden kreeg Mark Webber te horen dat hij afstand moest houden tot Vettel, een duidelijk teamorder dus. Teamorders zijn echter niet meer verboden, waardoor Red Bull geen bestraffing kan oplopen.
Mark Webber was tijdens de slotfase van de race duidelijk sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel. Even leek het alsof de Australiër zijn teamgenoot zou kunnen aanvallen maar al snel weerklonk er een boodschap van aan de pitmuur die niet mis te verstaan was.

De F1-fan werd van een leuke strijd in de laatste twee ronden weerhouden maar dat vindt Christian Horner geen probleem.

“Het is een teamresultaat op basis van zaken die eerder in de race gebeurden,” aldus Horner. “Bovendien had Sebastian een probleem met KERS waaraan we ook aan het werken waren.”

“Het laatste wat je wil zien gebeuren is dat je heel wat punten kwijt zou geraken, dus vanuit het standpunt van het team was dit de juiste beslissing. Natuurlijk ging Mark hier niet mee akkoord maar vanuit het standpunt van het team kan je zoveel punten niet riskeren.”

Op zich blijft het natuurlijk een vreemde zaak. Vorig jaar gaven Christian Horner en Red Bull felle kritiek op de teamorders van Ferrari in Duitsland. Voor Ferrari en Alonso was het de laatste strohalm om kans te maken op de titel aangezien ze zeer ver achter lagen in de wk-tussenstand. Nu Vettel een zeer ruime voorsprong heeft in het klassement gebruikt men bij Red Bull toch ook zelf teamorders.

Was het niet Red Bull dat vorig seizoen zei dat het nooit teamorders zou gebruiken en haar twee rijders steeds zou laten racen?

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print