Webber negeerde de teamorders van Red Bull

Dat Mark Webber niet tevreden is over de teamorders van Red Bull mag duidelijk zijn.
Een jaar geleden zat het spel ook al op de wagen. In Silverstone beschadigde Vettel zijn nieuwe voorvleugel en Red Bull had toen maar twee nieuwe voorvleugels. Het haalde de voorvleugel van Webber zijn wagen en monteerde die bij Vettel. Uiteindelijk won Webber de race en weerklonken de woorden “Not bad for a number 2 driver”.

Vandaag was het weer van dat. Mark Webber kreeg over de boordradio de boodschap te horen dat hij achter Vettel moest blijven, ook al was hij een stuk sneller dan de Duitser.

“Ik voel me niet goed bij deze teamorders,” aldus Webber. “Als Alonso alsnog opgeeft, dan strijden we wel voor de overwinning hé.”

“Natuurlijk negeerde ik het team aangezien ik zijn positie wou overnemen. Seb deed zijn best, ik deed mijn best. Ik zou zeker niet met iemand crashen.”

Mark Webber kreeg naar verluidt zo’n vier of vijf keer een boodschap van het team dat hij achter Vettel moest blijven. De Australiër deed echter zijn eigen ding, al zal menig F1-fan daar misschien in de laatste ronde anders over gedacht hebben. Toen was er van aanvallen niet echt sprake meer.

Of Webber zich opnieuw een nummer twee voelt in het team? Daar gaf de Australiër volgend antwoord op.

“Neen, niet echt. Ik wil gewoon racen tot de laatste ronde. Met nog vier of vijf ronden te gaan begon men tegen mij te zeggen dat ik mijn positie moest houden. Ik wou mijn punten maar uiteraard wou ik graag nog wat meer punten scoren.”

Dit zal opnieuw voor de nodige spanningen binnen het team zorgen, al zal Webber met de huidige wk-tussenstand ook wel beseffen dat hij voor Red Bull maar een plan B is.
a:1:{s:9:”file_name”;s:15:”preview2565.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print