Teams bereiken akkoord met Mosley en zullen zich inschrijven voor 2010

Er lijkt eindelijk een oplossing klaar voor de budgetbeperkingsdiscussie. De Formula One Teams’ Association (FOTA) zou een overeenkomst hebben met de FIA en alle huidige teams zijn van plan zich in te schrijven voor het volgende seizoen.
De oplossing voor de hele discussie rond de budetbeperking kwam er na een voorstel van Mercedes. Waar er in de originele plannen van de FIA een budgetbeperking voor 2010 werd voorzien van 45 miljoen euro, zou de limiet nu worden opgetrokken tot 100 miljoen euro voor 2010, waarna de originele limiet van 45 miljoen euro dan zou worden ingevoerd in 2011. Om de nieuwe teams toch de mogelijkheid te geven om volgend seizoen op een kostenvriendelijke manier hun intrede te maken in de Formule 1, beloofden de constructeurs technische hulp.

Nu er een overeenkomst is over de budgetbeperking, lijken de vaste waarden op de F1-grid ook eindelijk van plan om zich in te schrijven voor het volgende seizoen. De deadline voor de inschrijvingen is morgen en de oplossing komt dus niets te vroeg.

Voor potentiële nieuwkomers wordt het nog afwachten of ze ook daadwerkelijk een plaats in de Formule 1 kunnen krijgen. Naast de tien huidige teams, is er nog plaats voor vier nieuwkomers. De voorbije weken bleken er echter meer geïnteresseerden te zijn. Hoet wordt dus afwachten hoe de FIA de nieuwe teams zal selecteren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023