Teams bereiken akkoord over reglementswijzingen

De twaalf F1-teams hebben alsnog een akkoord bereikt met betrekking tot het terugdraaien van de recente aanpassingen die werden gedaan in het reglement.
Vanochtend was er nog geen akkoord omdat enkele teams niet akkoord gingen met de regeling waarin werd voorzien dat men zou terugkeren naar de situatie van voor Silverstone en dus het reglement dat van toepassing was in Valencia. Ferrari en Sauber, dat met Ferrari-motoren rijdt, zijn nu ook akkoord met de regeling.

Van zodra iedereen het akkoord heeft ondertekend kan de FIA het reglement opnieuw aanpassen en off-throttle gebruik van de uitlaatgassen voor de diffuser opnieuw toestaan. Daarmee zou tijdens de GP van Duitsland opnieuw het reglement gelden zoals in Valencia.

De aanpassing van het reglement die reeds in Valencia inging blijft wel behouden. De instellingen van de motor mogen dus niet meer tussen de kwalificatie en de race aangepast worden. De teams mochten tot voor de GP van Europa de kwalificatie en race met een compleet andere motorafstelling afwerken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}