“Teams mogen tijdens start F1-seizoen slechts 80 personeelsleden meenemen”

Het F1-seizoen 2020 zou op 5 juli in Oostenrijk eindelijk van start moeten gaan en dat met zogenaamde ‘spookraces’ zonder publiek. Ook het aantal personeelsleden dat de F1-teams mogen meebrengen zal erg beperkt zijn.


De Formule 1 wil er immers alles aan doen om het F1-seizoen op een zo veilig mogelijke manier van start te laten gaan. Daarbij uiteraard erg veel aandacht voor het creëren van zogenaamde ‘bubbels’ waarbij de F1-teams onderling niet met elkaar in contact mogen komen, zowel op als naast het circuit.

Het zou de bedoeling zijn dat een F1-team maximaal 80 personeelsleden mag meenemen naar een circuit. Daarvan zouden slechts 60 personeelsleden aan de wagens mogen werken.

Een gelijkaardige maatregel zou gelden tijdens races die later tijdens het seizoen eventueel wel met publiek verreden zouden worden. Ook dan zouden er slechts 60 personeelsleden aan de wagens mogen werken maar dan zou er wel meer personeel van andere afdelingen zoals sponsoring, marketing, veiligheid en vervoer aanwezig mogen zijn.

Voorlopig blijft het nog wachten op de nieuwe F1-kalender 2020 waarbij Liberty Media in samenspraak met de FIA zal bepalen welke races met en zonder publiek zullen verreden worden.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner