“Teams zullen tijdens de race meer dan één pitstop moeten maken”

De voorbije races waren op het vlak van pitstops niet vaak van een hoogstaand niveau. Daar zou volgens Bridgestone in Canada verandering in moeten komen.
Gisteren zagen we tijdens de kwalificatie al de eerste strategische keuzes. Hamilton (pole) en Alonso (4de) kwalificeerden zich met de zachtere bandencompound, daar waar men bij Red Bull (2de en 3de plaats) voor de hardere compound opteerde. Het zal voor het nodige spektakel en de nodige strategische keuzes moeten zorgen tijdens de race.

Volgens Alonso zullen we een zeer aangename wedstrijd krijgen om naar te kijken en ook Bridgestone is die mening toegedaan. Bij Bridgestone sluit men immers uit dat er slechts één pitstop zal gemaakt worden. De Japanners denken eerder aan twee of zelfs drie pitstops.

“De option-banden zullen het ongeveer tien ronden uithouden, terwijl de primes het twintig tot vijfentwintig ronden zullen uithouden. De verschillen zijn dus erg groot, drie pitstops acht ik dan ook zeker mogelijk,” zei Hirohide Hamashima van Bridgestone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}