Teleurgestelde Sebastian Vettel: “Rondje van Hamilton was niet onklopbaar”

Sebastian Vettel en Ferrari leken na de laatste oefensessie op weg naar een redelijk eenvoudige polepositie. Het was echter Lewis Hamilton die in zijn Mercedes de snelste was.


Teleurstelling bij Vettel en Ferrari na afloop van de kwalificatie. Vettel geraakte niet verder dan een derde tijd en zal tijdens de race op zijn minst de strijd met Hamilton en Verstappen moeten aangaan indien hij wil winnen.

“Het verschil was redelijk groot. Ik denk dat Lewis echt een goed rondje reed, mijn felicitaties aan hem daarvoor. Ik ben er zeker van dat het een goed rondje was maar ik denk niet dat het onklopbaar was,” aldus Vettel.

“Onze kwalificatie verliep niet zo goed, het was moeilijk om in het juiste ritme te geraken. Het verliep niet zoals gepland. Ik ondervond problemen in Q1, Q2 en Q3.”

“De anderen deden het beter, inclusief Lewis als individu maar ook als team. Onze derde plaats is overduidelijk niet wat we gewenst hadden vandaag.”

Vettel is er van overtuigd dat Ferrari het tijdens de kwalificatie beter had kunnen doen.

“Ik denk dat het voor ons duidelijk is dat we beter konden en daarom ben ik niet blij. We konden het zeker en vast beter doen, misschien tijdens de voorbereiding van het rondje tijdens de kwalificatie.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen