Terug twijfels over mogelijke invoering Halo-systeem

Na de crash van Alonso zijn er opnieuw discussies ontstaan over het Halo-systeem. Iedereen begint nu nog meer te twijfelen om het systeem al dan niet in te voeren.

Uit onze pol op onze startpagina blijkt dat het gevaar de sport voor een deel ook aantrekkelijk maakt. Bij de F1-gemeenschap waren er wat minder twijfels over het systeem, omdat het getest werd in Barcelona en er positief op gereageerd werd door de rijders die er mee mochten testen.

Na de crash van Fernando Alonso afgelopen zondag werd er opnieuw getwijfeld of het Halo-systeem wel een meerwaarde zou bieden. Er werd vooral op het systeem neergekeken. Dit is goed afgelopen, maar als de bolide in brand was gevlogen met een Halo-systeem erop was het gevaarlijk geweest. Alonso had de wagen dan waarschijnlijk niet kunnen verlaten.

Jenson Button blijft erbij dat het nog steeds een goede optie is.

“Er is meer risico dat iets op je hoofd terecht komt dan dat de auto in brand vliegt bij een situatie zoals bij mijn teamgenoot in Melbourne. Door de veiligheidskooi kan het bijna niet dat er brand uitbreekt of dat er benzine vrijkomt. De rijder zal dan moeten wachten met uitstappen tot de auto terug recht gezet is maar het zou niets uitmaken.”

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print