Testen te Bahrein: Dag 3: Snelste tijd voor Charles Leclerc maar indrukwekkende Max Verstappen

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc heeft de laatste testdag in Bahrein als snelste afgesloten maar desondanks zal de concurrentie ook met verbazing naar Max Verstappen en Red Bull gekeken hebben.

De derde en tevens laatste testdag op het Bahrain International Circuit ging met een serieuze domper van start. Sergio Perez reed met zijn Red Bull F1-bolide immers opnieuw een putdeksel los in bocht 11. Pijnlijk voor de F1 en het circuit want eerder waren er ook op donderdag al problemen. Het zorgde wel voor het opvallend beeld waarbij Adrian Newey zelf de onderkant van de RB20 inspecteerde door onderaan de wagen te kijken hoe erg de schade was.

Op de laatste testdag opteerden de meeste teams ervoor om beide rijders te laten testen. Bij Red Bull betekende het dat Perez in de voormiddag mocht testen terwijl Max Verstappen in de namiddag in actie kwam. Door het probleem met het putdeksel moest er echter creatief omgesprongen worden met het tijdsschema. Om de verloren tijd goed te maken werd de middagpauze geschrapt en vonden rijderswissels iets na de middag plaats.

Tijdens de voormiddag leek Perez in de Red Bull RB20 iets sneller te zijn dan Carlos Sainz in de Ferrari SF-24. In de namiddag namen Verstappen en Leclerc het stuur van hun teamgenoten over. Nadat er aanvankelijk vooral kortere runs plaatsvonden gingen Max Verstappen en Charles Leclerc voor een racesimulatie waarbij ze allebei op de C3-bandencompound de ene na de andere ronde reden.

Opvallend daarbij is dat Verstappen zeer snelle en stabiele rondetijden reed, daarbij was hij steeds enkele tienden sneller dan Charles Leclerc. Vooral het feit dat Verstappen ook nog eens maar liefst elf ronden op rij binnen de twee tienden rondjes zeer snel afwerkte baarde opzien.

De concurrentie is daarbij gewaarschuwd want ondanks een snelste tijd voor Charles Leclerc in de Ferrari, gereden op de snellere C5-bandencompound, lijkt het opnieuw dat Max Verstappen en Red Bull met een mooie voorsprong aan het nieuw F1-seizoen zullen beginnen. Binnen iets minder dan een week weten we of Ferrari toch nog iets sneller kan en daadwerkelijk Red Bull kan bedreigen.