‘Thuisrijder’ Yuki Tsunoda over de overstromingen van 2023 in Imola: “De stad heeft zich sneller hersteld dan verwacht”

@joshkruseF1 - Twitter
@joshkruseF1 - Twitter

Vorig jaar kon de GP van Emilia-Romagna niet doorgaan door de overstromingen waardoor de regio getroffen werd. Yuki Tsunoda blikt terug op die overstromingen en hoe snel de stad Imola zich heeft hersteld.

Yuki Tsunoda woont in Imola en als rijder van het VCARB-team rijdt hij er een soort van thuisrace. De Japanner laat zijn licht schijnen op de overstromingen van vorig jaar en hoe de stad er zich sneller van hersteld heeft dan verwacht. 

“De overstroming zal altijd herinnerd worden en hoe de stad sterker terugkwam. De overstroming had een enorme impact. Mensen die alles zijn kwijtgeraakt: hun huis met alles erin, hun bezittingen en herinneringen, foto’s,” liet hij zich ontvallen in een persbericht.

Als gevolg van de enorme schade kwam de hele regio in actie om alles weer op de rails te krijgen, inclusief Tsunoda zelf (VIDEO: Yuki Tsunoda helpt met opruimen van overstroomde straten).

“Het is ongelooflijk hoe de hele stad en de hele regio Emilia-Romagna zich meteen daarna hebben hersteld, hoe mensen hebben samengewerkt om in ieder geval de wegen vrij te maken zodat je kunt rondreizen. Het was indrukwekkend om te zien hoe de mensen elkaar hielpen.”

De VCARB-rijder kijkt er naar uit om weer in actie te komen in Imola.

“Ik vind het heel spannend om hier te racen en de fans van Emilia-Romagna te zien juichen, vooral na wat er niet zo lang geleden is gebeurd. Ik ben erg opgewonden en het is een van de circuits waar ik in het verleden veel gereden heb. Het is weer een thuisrace, mijn tweede thuisrace, dus ik kan niet wachten!”

Over het raceweekend zelf zei de Japanse rijder het volgende: “Ik vind het een heel leuk circuit. Het circuit is erg technisch, met veel middelhoge bochten en snelle chicanes, dus het lijkt een beetje op Suzuka, maar dan iets smaller. Het is altijd leuk om er te rijden en ik heb er veel goede herinneringen aan.”