Hoe gaan de Tifosi Lewis Hamilton in Imola ontvangen?: “Er wacht hem een warm welkom!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor de eerste keer sinds de aankondiging dat Lewis Hamilton eind dit jaar de overstap naar Ferrari maakt zal Hamilton in Italië racen. Grote vraag is hoe de Italiaanse fans, de Tifosi, Lewis Hamilton zullen verwelkomen.

Momenteel rijdt Lewis Hamilton nog voor Mercedes maar het mag duidelijk zijn dat de Tifosi, de hevige fans van Ferrari, Lewis Hamilton op het circuit van Imola een warm welkom zullen geven. Bij Sky Sports F1 werd alvast vooruitgeblikt op Lewis Hamilton zijn eerste F1-race op Italiaanse bodem sinds het nieuws van zijn overstap naar Ferrari bekend raakte.

“Er heerst enorm veel opwinding over het feit dat Lewis naar Ferrari komt. Ik denk dat ze er zeer hard naar uitkijken, ik denk dat ze hem zullen verwelkomen,” aldus voormalig F1-piloot Karun Chandhok tegenover ‘Sky Italia’.

De Tifosi zijn erg gepassioneerde fans, iets dat vaak voor dolle taferelen zorgt. Toen Charles Leclerc in 2019 voor de eerste Ferrari-overwinning op het circuit van Monza zorgde gingen de Italiaanse fans uit hun dak maar ook op vele andere momenten tonen ze hun ongelooflijke passie voor Ferrari.

“Ik herinner me dat Alain Prost in 1989 van McLaren naar Ferrari ging en vervolgens de Italiaanse GP in Monza won. Hij stond op het podium en ze werden gek, hij zei dat hij overmand was door emotie. Hij gooide zijn trofee voor de overwinning in het publiek, een soort cadeau voor de fans, en ze hielden daar duidelijk van.”

De laatste overwinning van Ferrari op het circuit van Imola dateert ondertussen van 2006 toen Michael Schumacher zegevierde. Jaren geleden dus maar Imola stond uiteraard heel wat jaren niet meer op de F1-kalender. Uiteraard zullen de Tifosi vurig en gepassioneerd Charles Leclerc en Carlos Sainz aanmoedigen maar volgens Chandhok zal ook Lewis Hamilton op heel wat steun kunnen rekenen, ook al rijdt hij pas volgend jaar voor Ferrari.

“De Italianen, weet je, de reden dat we van hen houden is omdat ze van de Formule 1 houden, het is een passie, niet? Ze zijn ongelooflijk gepassioneerd,” aldus Chandhok.

“Wanneer Lewis, en we kennen Lewis, zijn hart wat openstelt tijdens het weekend, dan ben ik er zeker van dat ze hem zullen omarmen en tijdens iedere mogelijkheid zullen verwelkomen.”