Pierre Gasly rijdt met de eerste F1-bolide van Ayrton Senna: “Zo emotioneel, heel, heel bijzonder” 

Pierre Gasly - Instagram
Pierre Gasly - Instagram

De bolide waarmee Ayrton Senna veertig jaar geleden zijn F1-debuut maakte werd in Silverstone weer tot leven gewekt met Pierre Gasly achter het stuur.

Gasly is een grote fan van Ayrton Senna, die dertig jaar geleden om het leven kwam in Imola. Toen hij voor de eerste keer in de Formule 1 in 2020 op de bewuste baan in actie kwam droeg hij al een helm in de kleuren van de betreurde Braziliaan en dat zal hij ook dit jaar doen.

Onlangs mocht hij ook de Toleman TG183B aan de tand voelen waarmee Ayrton Senna in 1984 zijn debuut in de Formule 1 maakte (VIDEO: Pierre Gasly in de F1-bolide van Ayrton Senna). Het Toleman-team, dat toen nog in zijn kinderschoenen stond, is anno 2024 uitgegroeid tot het Alpine F1-team waar Gasly tegenwoordig voor uitkomt.

“Ik kan me niet zo’n ongelofelijke ervaring herinneren,” zei Gasly. “Het rijden in Senna’s allereerste F1-bolide overtrof al mijn verwachtingen.”

“Het was zo emotioneel. Ik had nog nooit eerder in een raceauto gezeten die ouder was dan ik en de puurheid van het rijden was ongelooflijk, slechts drie pedalen en een simpel stuur, heel anders dan wat ik gewend ben in een moderne F1-bolide. Het was een unieke ervaring die ik nooit zal vergeten. Heel, heel bijzonder.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print