Tickets GP van België bijna uitverkocht: “Meer dan 50% Nederlandse fans”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Binnen iets meer dan een week begint het raceweekend van de GP van België en het ziet er naar uit dat de race volledig uitverkocht zal zijn. Net als voorgaande jaren beloofd er een ware invasie van het Oranjelegioen op het circuit van Spa-Francorchamps.

Tijdens het raceweekend van de GP van België worden er per dag maximaal 75 000 fans op het iets meer dan 7 kilometer lang circuit van Spa-Francorchamps toegelaten. Dit alles omwille van de veiligheid en de coronamaatregelen die uiteraard nog steeds gelden.

Bij Spa Grand Prix, de organisatie achter de GP van België, is men alvast erg tevreden dat het evenement met zo’n talrijk publiek mag plaatsvinden. Tickets zijn volgens beschikbaarheid te koop op de officiële website van Spa Grand Prix, er zullen geen tickets te koop zijn aan het circuit zelf.

“We verkopen nu de laatste honderdtal tickets voor de zondag!” aldus Stijn De Boever van Spa Grand Prix tegenover F1journaal.be. “We verkopen ook de laatste tickets voor vrijdag en zaterdag, daarvan zijn er nog iets meer.”

Teleurgestelde Nederlanders die op woensdag bericht kregen dat ze na twee jaar wachten alsnog niet naar de ‘Dutch GP’ in Zandvoort mogen gaan zullen dus snel moeten zijn als ze Max Verstappen nog in Spa-Francorchamps willen komen aanmoedigen.

Aan Max Verstappen-fans zal er volgens Stijn De Boever alvast geen gebrek zijn. De Nederlanders zullen net als de voorbije jaren opnieuw massaal Verstappen komen aanmoedigen, al dan niet in een campingstoeltje of in de talrijke tribunes.

“We hebben meer dan 50 procent Nederlandse fans,” aldus de commercieel directeur van Spa Grand Prix.

Inderdaad, het belooft een Hollands feestje te worden daar in de Ardennen …

Klik hier voor belangrijke info en richtlijnen voor de toeschouwers van de GP van België